maandag 17 maart 2014

Eindelijk !!


 
Ja eindelijk een momentje om mijn TE lang genegeerde blog te updaten, verwacht geen kaart of creatie van mij want daar kom ik momenteel helemaal niet aan toe. Wat is het geval ruim 3 weken geleden is er brand uitgebroken in de garage onder het appartementen complex van mijn ouders met als gevolg gesmolten riolering en alle leidingen van electra, gas etc. Ook was er twijfel of er iets beschadigd was aan de constructie van het gebouw, ja de brand was zeer zeer heftig en daarom kwamen plots mijn ouders bij ons in huis, eerst voor 2 nachten toen een week maar al snel bleek dat de schade zo enorm was dat het wel weken zouden worden en ja hoor tot op de dag van vandaag kunnen ze nog niet terug. Twee weken zijn ze bij ons geweest nu voor anderhalve week zitten ze in een B&B en vanaf woensdag komen ze weer bij ons tot ze hun eigen appartement weer in kunnen. Jullie begrijpen het vast wel, hun maar ook ons wereldje stond op zijn kop, nooit geweten wat er allemaal aan te pas komt en wat er geregeld moet worden, we zijn er eigenlijk elke dag druk mee.

Ook was vlak voor de brand ineens mijn blog op een mysterieuze wijze veranderd , foto's en logo's weg, heb snel in mijn laatste bericht de foto's weer toegevoegd en daarna gehoopt dat alles er op een dag weer zou staan maar helaas  dat gaat em niet meer worden denk ik na zoveel weken. Moet daar dus echt voor gaan zitten zodra ik weer tijd heb om te kijken wat ik er precies mee ga doen want alles per bericht weer gaan opzoeken en toevoegen lijkt me geen doen, hmm ik moet daar echt over gaan nadenken.

Waar ik toch al een tijdje meeliep was om mijn blogberichten iets te gaan uitbreiden met andere dingen waar ik zoal mee bezig ben dus niet alleen kaarten en creaties maar ook bijv. mijn poppen verzameling hier laten zien, hé Ciska ;-) want die breid zich stiekum nu toch wel uit, hihi kan gewoon geen nee zeggen als ik zo'n lief snoetje zie. Ook handwerken is mijn hobby zoals quilten, borduren, haken en breien en dat wil ik hier gaan delen met jullie in de hoop dat de meesten dat ook leuk vinden om te lezen ;-)


We beginnen met deze 3 poppen het zijn geen Antieke maar ohh die snoetjes ze zijn zo lief, de staande poppen zijn van porselein en waren totaal anders gekleed toen ik ze bij de kringloop vond en omdat mijn huis wit/grijs en pasteltinten heeft  heb ik ze andere kleding aan gedaan en hun kapsel veranderd, zo zie ik ze graag. De zittende pop is een Joke Grobben creatie, vroeger toen Joke nog in Den Haag haar atelier had was ik daar bij elk Open Huis te vinden en ik veramelde ook haar boeken, ze maakte de poppen van zelfhardende witte klei doopte ze in de huidskleur verf, bevestigde hoofd en ledematen aan een stoffen lijf om ze daarna als echte meisjes aan te kleden ook kregen ze ieder een eigen naam, prachtig vond ik ze maar ze waren te kostbaar voor mij om er eentje aan te schaffen. Later heeft ze een contract gesloten met Götz het poppenmerk en zijn haar poppen ook van Vinyl gemaakt en daar is deze er eentje van, haar naam is Charlene, dat gezichtje zo zo lief en die mooie bruine kijkers, een schatje is ze en ook zij had een andere jurk. De meiden zijn ongeveer van dezelfde leeftijd dus ze kletsen wat af met zijn drietjes ;-)

                                              
  

 
Zo gauw als ik maar tijd heb ga ik zeker weer mijn rondje in blogland doen want ook bij jullie ben ik veels te lang niet geweest, ik hoop dat het niet al te lang meer gaat duren maar mijn ouders hebben mijn hoogste prioriteit, als zij weer op hun plekje zitten kan hier het normale leventje ook weer beginnen.

Fijn dat jullie weer bij me langs zijn gekomen !!
Liefs, Ellen

9 opmerkingen:

Het lieve hemeltje. zei

Oh wat een vreselijk nieuws zeg een brand bij je ouders in huis!
Maar wat een geluk dat zij zelf ongedeerd zijn.
Ja dan staat ineens alles op zn kop...het lijkt me heel erg om zo ineens je eigen plekje kwijt te zijn.
Nou ik hoop dat alles weer goed komt en vooral goed geregeld word.
Maaaaaarrrrr super leuk!!! dat je je verzameling poppen met ons gaat delen hihi..
En wat een schatjes zijn die drie meisjes bij elkaar.
Echt heel lief die snoetjes met die mooie lichte kleertjes aan.
Oh wat kunnen we daar van genieten he?...en ik ben natuurlijk ook heel benieuwd naar je andere handwerkjes want ik weet dat je ook hele mooie popjes zelf kan maken.
Nou je ziet het ik sta alvast te popelen.

Liefs, Ciska

Anita Meijer zei

Jeetje Ellen wat een verhaal, hoe erg is dat voor je ouders. Ik hoop dat hun appartement snel weer bewoonbaar is, sterkte met alles. Wat een geweldige mooie poppenverzameling heb je, ik vind ze geweldig mooi.
Liefs van Anita

Ellen zei

Wat een narigheid voor je ouders Ellen en voor jullie inderdaad een hele verandering. Ik wens je veel sterkte.
Wat een prachtige poppen heb je zeg...schitterend aangekleed.
Die smoeltjes zijn zo schattig en mooi gemaakt.
Liefs Ellen

Antoinette Voorn zei

Wat een vreselijke toestand hoop dathet weer snel bewoonbaar is. maar je poppenzijn zo geweldig wat een dotjes!

Liesbeth zei

Wat een bericht Ellen, wat erg voor je ouders zo'n brand lijkt me echt heel erg als je dat overkomt.
Nu maar hopen dat ze snel weer terug kunnen naar hun eigen stekje en zich dan ook weer fijn voelen,
Je poppen zijn prachtig, een meisjesdroom.
groetjes Liesbeth

Ans Gilbert zei

Hoi Ellen.
Poeh..heftig hoor, vooral voor mensen op leeftijd is het een hele schrik en als ze dan ook nog uit hun appartement moeten..en ook voor jullie,heleboel regelen..ik wens jullie veel sterkte en hoop dat alles weer op zijn pootjes terecht komt..liefs Ans..
p.s. je poppen zijn schattig, mooie jurkjes hebben ze aan..

Annemie zei

Hallo Ellen,
wat een pech voor je ouders en dat heeft natuurlijk gevolgen voor iedereen. Ik wens jullie veel sterkte en hopelijk wordt alles weer als vanouds...
Ik kijk er naar uit om je andere hobby's te mogen bewonderen... In elk geval de poppen zijn super mooi...

Lieve groeten, Annemie.

Wendy zei

Wat een vreselijk naar verhaal Ellen. Dan staat ineens alles op z'n kop. Hopelijk kunnen je ouders weer gauw terug naar hun eigen plekje. Leuk om ook andere dingen op je blog te zien, ik hou wel van variatie. Erg mooie poppen heb je, prachtig.
Groetjes, Wendy

Chelsea zei

Hi Ellen, so glad to hear your parents are ok. These dolls are so lifelike, adorable!

with Love,
Chelsea